Samen Kwiek VGZ Zorgvernieuwer In Gezondheid

Samen Kwiek is Zorgvernieuwer in gezondheid!

WAUW! Samen Kwiek is door zorgverzekeraar VGZ uitgeroepen tot Zorgvernieuwer in gezondheid! Op 1 oktober namen we de prijs in ontvangst bij VGZ in Arnhem. Het geldbedrag van € 5.000,- gaan we gebruiken om ons platform verder door te ontwikkelen.

Samen Kwiek helpt zorgprofessionals en inwoners om laagdrempelig aanbod op het gebied van welzijn en zorg te vinden in gemeente Lingewaard. Zoals een wandelclub, een biljartmiddag of samen koken. Met Samen Kwiek gaan we uit van de principes van Positieve Gezondheid. Zorgprofessionals kunnen inwoners eenvoudig naar een passende activiteit doorverwijzen, zodat inwoners gezond en actief blijven en minder een beroep hoeven te doen op (ziekenhuis)zorg. Bovendien geeft het platform inzicht in de mate van het gebruik van de activiteiten, de populariteit en de tevredenheid. Hierdoor krijgen we inzicht in verbeterpunten
en eventuele hiaten in het aanbod. 

Samen Kwiek is een unieke, domeinoverstijgende samenwerking tussen Gemeente Lingewaard, Stichting Welzijn Lingewaard, Rijnstate en Health Valley. We zijn ontzettend trots en zouden niet zover gekomen zijn zonder onze ICT-partner Pact Care, de aanbieders van de activiteiten, onze kritische klankbordgroepleden en ambassadeurs. We willen daarom iedereen die op welke wijze dan ook betrokken is geweest, heel erg bedanken.

Benieuwd naar het platform? Neem een kijkje op www.samenkwiek.nu. Weten of Samen Kwiek iets voor jouw gemeente is? Neem contact met ons op via info@samenkwiek.nu.

Naast Samen Kwiek vielen die avond meer partijen in de prijzen:

  • Maastricht UMC+ is uitgeroepen tot Zorgvernieuwer van het jaar met hun scanner die huidkanker
    opspoort.
  • Plasmacure is Zorgvernieuwer van de toekomst met hun pleister die chronische wonden geneest.
  • Noordwest Ziekenhuisgroep nam de award Zorgvernieuwer in duurzaamheid in ontvangst voor
    maaltijden met zo veel mogelijk plantaardige producten.

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mooie waardering!

Delen: LinkedIn logo