News Updates Print Bank Phrom Tzm3oyu 6Sk Unsplash

Nieuws Ons nieuwsoverzicht

Relevante nieuwtjes, updates, ontwikkelingen van onze partners en alle mogelijkheden om samen met alle partijen in ons netwerk te werken aan Connect, Challenge en Grow delen we in dit nieuwsoverzicht.

Zoeken in publicaties

25 mei 2022

Bezoek de Health Valley stand op de Zorg & ICT Beurs!

Om goede, toegankelijke en betaalbare zorg in Nederland te behouden zet Health Valley zich in voor het versnellen van innovatie met inzet van technologie. Het doel is om daarmee een bijdrage te leveren aan de missie dat in 2014 alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer in goede gezondheid leven en gezondheidsverschillen met 30% zijn afgenomen.

Lees meer
13 april 2022

Health Valley biedt kansen voor innovatieve ondernemers

Zorginnovatienetwerk Health Innovation Park (HIP) in Zwolle is eind 2021 bestuurlijk gefuseerd met Health Valley in Nijmegen en voert sindsdien de naam Health Valley. Ze werken met vereende krachten verder aan de gezamenlijke ambitie: in Oost-Nederland initiatieven nemen, projecten opzetten, partijen bijeen brengen en zorginnovaties versnellen. De fusie betekent kansen voor bedrijven in de regio die zich richten op innovaties in de zorg.

Lees meer
11 april 2022

Succesvolle afronding tweede editie masterclass ‘Implementatie van eHealth’

Veertien deelnemers hebben de tweede editie van de Health Valley masterclassreeks ‘Implementatie van eHealth’ recentelijk succesvol afgerond. Aan de hand van een gestructureerde methodiek en stappenplan hebben de deelnemers aan de hand van hun eigen casus en die van mede andere deelnemers geleerd hoe je een eHealth-project in de praktijk brengt. Mét draagvlak binnen alle geledingen van je organisatie.

Lees meer

Technologie helpt personeelsproblemen zorg oplossen

De inhoud van het rapport over de zorg van morgen van onderzoeksbureau Gupta Strategists is positief van toon, want volgens de onderzoekers kunnen wij het tekort aan medewerkers in de zorg oplossen door slim gebruik te maken van technologie die al bestaat.

Lees meer

Datagedreven werken in Zorg en Welzijn

WZW heeft gezamenlijk en in samenwerking met andere landelijke partijen het initiatief hebben genomen tot een landelijke community om datagedreven werken onder de aandacht te brengen bij zorg- en welzijnsorganisaties en te zorgen voor inspiratie, kennisdeling en verbinding op landelijk niveau.

Lees meer
25 mei 2022

Subsidie MIT R&D voor mkb-ondernemers die samenwerken aan een innovatieproject

Wil jij samen met een andere onafhankelijke mkb-ondernemer werk maken van een innovatief product, een methode of dienst? Je kunt de subsidie MIT R&D samenwerkingsprojecten aanvragen vanaf woensdag 1 juni 2022 bij de provincie Overijssel, Gelderland, Flevoland of Drenthe.

Lees meer
25 mei 2022

Mogelijkheden Interreg VI-subsidieprogramma

Als je geïnteresseerd bent en meer wilt weten over de mogelijkheden van het Interreg VI-subsidieprogramma, dan komen wij - het regionale Interreg-programmamanagement in Gronau - graag met je in contact.

Lees meer
25 mei 2022

TechMed Magazine 2022-1

In this edition, you will find many excellent examples of the regional, national and international MedTech innovations.

Lees meer
25 mei 2022

Kunstalvleesklier van Twentse Inreda Diabetic naar verwachting in 2024 op de markt

Lees meer
24 mei 2022

ION+2 voor innovatieve ondernemers in Oost-Nederland

Ondernemers uit Gelderland én Overijssel kunnen financiering aanvragen voor de slimme uitrol van innovatieve technieken en processen. Er is een bedrag van 5,5 miljoen euro beschikbaar voor bedrijven die zich richten op innovaties op het gebied van digitalisering en groen, die gaan zorgen voor een veerkrachtig herstel van de economie.

Lees meer
24 mei 2022

Minke Nieuwboer over Gezondheidsbevorderende leefomgeving en leefstijl

Hoe zorgen we voor een leefomgeving en leefstijl die de gezondheid bevordert, vooral die van mensen in een kwetsbare situatie? Over dit vraagstuk buigt Minke Nieuwboer zich, een van de 4 themaleiders van Fair Health.

Lees meer
24 mei 2022

Expertisecentrum Parkinson en NeLL gaan samenwerken

Het expertisecentrum voor Parkinson (Radboudumc) en NeLL gaan samenwerken op het gebied van de inzet van e-health en het (digitaal) verspreiden van kennis.

Lees meer