News Updates Print Bank Phrom Tzm3oyu 6Sk Unsplash

Nieuws Updates over de krachtige en innovatieve zorgsector

In ons innovatienetwerk werken bedrijven, kennisinstellingen en zorginstellingen al tientallen jaren samen om invulling te geven aan betere en efficiënte gezondheidszorg. Relevante nieuwtjes, updates, ontwikkelingen van en over onze partners delen wij hier in het overzicht om de krachtige en innovatieve zorgsector met haar fijnmazige samenwerkingsstructuur in Oost-Nederland als voorbeeld te stellen aan het hele land en vergelijkbare regio’s in Europa. We maken voor deze berichtgeving gebruik van de bron van het oorspronkelijke bericht.

Zoeken in publicaties

28 september 2023

Medische technologie draagt bij aan het oplossen van uitdagingen in de gezondheidszorg

De regio Münster en het Twente-gebied in de grensregio worden beschouwd als sterke locaties voor medische technologie, met verschillende focusgebieden, maar dezelfde uitdagingen.

Lees meer
14 september 2023

Chris Doomernik vertrekt bij Health Valley Netherlands

Met het vertrek van Chris Doomernik neemt Health Valley Netherlands afscheid van een jarenlang vertrouwd gezicht in en buiten het netwerk.

Lees meer
30 augustus 2023

Scale-Up4Rehab: Important step forward in digitalization rehabilitation sector

In order to ensure equal access to rehabilitation care and foster the resilience of health systems throughout North West Europe a new 5 year project will be launched.

Lees meer
28 september 2023

EU GMP - How to import your products into the EU?

Are you a medicinal product manufacturer looking to import your products into the EU in line with the latest EU-GMP import regulations?

Lees meer
27 september 2023

Gehandicaptenzorg en ouderenzorg starten samen unieke, innovatieve samenwerking met emotie-intelligente robots

IdB en ZGEM dragen in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Mentech (HUME), Sara Robotics en VGZ zorgkantoor, bij aan de ontwikkeling van een revolutionaire emotie-intelligente robot (EI-robot).

Lees meer
26 september 2023

NXTGEN HIGHTECH investeert 38 miljoen euro in nieuwe technologische oplossingen voor toekomstige nierpatiënten

Met een gezamenlijke investering van bijna €38 miljoen werkt de Universiteit Twente in het project ‘Kunstorganen’ aan nieuwe technologische oplossingen voor toekomstige nierpatiënten.

Lees meer
26 september 2023

NSG en CWZ ontwerpen ziekenhuis voor de toekomst

Leerlingen van de NSG dachten mee voor een ontwerp voor een patiënt-kamer op een verpleegafdeling en de intensive care in CWZ.

Lees meer
20 september 2023

Europese regio’s Oost-Nederland en Nord-Westfalen presenteren grensoverschrijdende strategie aan Europese partners

Om de grensoverschrijdende samenwerking in een stroomversnelling te brengen zou structurele ondersteuning uit Europa zeer welkom zijn.

Lees meer
18 september 2023

Innovatieve IC op basis van healing environment

Licht, ruimte en innovatieve technieken maken de nieuwe Intensive Care (IC) van CWZ zoveel aangenamer om te verblijven voor de patiënten.

Lees meer
12 september 2023

Acht ZorgTech projecten leveren positieve impact op de gezondheidszorg

De projectconsortia dragen allemaal bij aan een hogere kwaliteit van de zorg. Linksight en Rollz zijn een van de deelnemende bedrijven.

Lees meer
11 september 2023

Allereerste Leeflab voor gezondheidsbevordering in Almelo

in Almelo zal de komende drie jaar gewerkt worden aan gezondheidsbevordering en het voorkomen van opvolgende problematiek voor kwetsbare groepen mensen.

Lees meer
7 september 2023

Afstudeeronderzoek bij Roche: “We hadden niet verwacht dat het zorgveld zo complex zou zijn”

Wat is opgevallen? Dat de werkelijkheid veel complexer is dan in eerste instantie gedacht en dat er veel tegengestelde prikkels zijn in het zorgsysteem.

Lees meer