Streekziekenhuis Koningin Beatrix: Thuismonitoring COPD
In oktober 2020 is dit project gestart. SKB heeft in samenwerking met Medisch Service Centrum NAAST, Sensire en Marga Klompé in pilot verband COPD patiënten m.b.v. een app gemonitord. Doel van het project is om de zelfredzaamheid van COPD patiënten te vergroten. Een ander belangrijk doel is om de signalen van een ernstige longaanval eerder te signaleren en zo de kans op een lange ziekenhuisopname te verkleinen. Patiënten worden met een smartwatch en een app ondersteund om voldoende actief te blijven. Digitale ondersteuning door mantelzorger, eigen fysiotherapeut, longverpleegkundige, Medisch Service Centrum en thuiszorg zijn daarbij heel belangrijk.
Sensire: Urine als Sleutel
Het voorkomen van zorg is de beste oplossing voor de druk op de zorg. Bij Sensire werken ze aan het project ‘Urine als Sleutel”. Met de goedkope, non-invasieve urinalyse van Olive kan Sensire vroegtijdig ingrijpen als er (bijvoorbeeld) een risico op urineweginfectie en uitdroging ontstaat. Daarmee kan tevens andere dingen worden voorkomen, bijvoorbeeld vallen door de extra kwetsbaarheid die ontstaat door uitdroging. Zo bekijken ze bijvoorbeeld de effecten door een extra glas water te geven, in plaats van urine te moeten verzamelen, als de persoon al pijn heeft, een week later. De gebruikerservaringen die ze nu opdoen zetten ze in voor de verandering: van zorg verlenen naar voorkomen van zorg.
Twee van de drie Health Valley Bridge Prize 2022 genomineerden hebben van Marc Kalf, national ecosystem director bij Health Valley een cheque ontvangen. Namens Sensire namen André Hermsen (links) en David Kat (Olive Diagnostics, midden) deze in ontvangst.
Rijnstate: Atrium Fibrilleren@home
Rijnstate heeft in dit project het zorgpad van Atrium Fibrilleren (AF) opnieuw ingericht, met als doel de patiënt meer regie over de eigen gezondheid te geven. Ze doen dit door de patiënt het gehele behandeltraject (digitaal) op maat te informeren en stap-voor-stap te begeleiden. Al vóór het eerste consult vult de AF-patiënt vragenlijsten in, doet thuismetingen en krijgt diagnostisch onderzoek. Bij het eerste consult kan daardoor direct de diagnose worden gesteld. Tijdens het behandeltraject blijft de patiënt thuismetingen doen. Het Virtueel Zorgcentrum (team verpleegkundigen) monitort de uitkomsten. De patiënt heeft alleen contact met de zorgverlener als de gezondheidssituatie hier aanleiding toe geeft.
Namens Rijnstate nam Ron Pisters de nominatie cheque in ontvangst.
Breng je stem uit!
Het publiek is nu aan zet om te bepalen welk project het meest veelbelovend is en de prestigieuze Health Valley Bridge Prize 2022 ontvangt. Het bedrag van € 15.000 euro dat eraan verbonden is mede mogelijk gemaakt is door de sponsorbijdragen van Health Valley Netherlands, Menzis en de Groeiversneller van Oost NL. De publieksstemming is geopend, dus stem op jouw favoriet! Je kunt hieronder jouw stem één keer uitbrengen op jouw favoriete genomineerde tot 16 maart 10.45 uur (CET).
Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers
Bekendmaking winnaar: 16 maart Health Valley Event
De winnaar wordt live bekend gemaakt met een uitreiking van de Prize op 16 maart 2022 tijdens het Health Valley Event. Er zijn nog tickets te koop via www.healthvalleyevent.com.
Health Valley Bridge Prize
De Bridge Prize is speciaal voor zorgaanbieders, actief in cure en/of care, die met andere bedrijven werken aan innovatieve projecten die op patiënten gericht zijn. Projecten in de zorg waarbij door middel van technologie, zorg dichterbij de eigen leefomgeving wordt gebracht, met als doel om langer zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Daarbij denken wij aan de volgende onderwerpen en technologieën: telemonitoring, wearables, point of care diagnostiek, virtual reality, robotica, AI en big data. In 2019 werd de prijs voor de eerst keer uitgereikt door Health Valley, het grootste zorginnovatienetwerk van Oost-Nederland.
Health Valley Bridge Prize 2022 is powered by: