Copy
MS SHERPA - EEN MEDISCH HULPMIDDEL DAT HET VERLOOP VAN SYMPTOMEN VAN MULTIPLE SCLEROSE IN DE GATEN HOUDT

PERSBERICHT

MS sherpa ontvangt een investering van 1,5 miljoen euro

MS sherpa, een medisch hulpmiddel dat het verloop van symptomen van de aandoening MS in de gaten houdt, ontvangt een investering van 1,5 miljoen euro. Het Nijmeegse datascience bedrijf Orikami heeft de afgelopen jaren MS sherpa als medisch product ontwikkeld, klinisch gevalideerd en CE gecertificeerd.

Met het nieuwe kapitaal gaat Sherpa BV nu als start-up zelfstandig verder om te groeien in Nederland en Duitsland, maar ook om een nieuw product te ontwikkelen en toe te passen bij de ziekte van Parkinson.
Met MS sherpa krijgen mensen met MS en medisch specialisten inzicht in de aanwezigheid en voortgang van symptomen van MS, door het regelmatig uitvoeren van zelftesten op hun smartphone. Met behulp van digitale biomarkers komt gepersonaliseerde informatie beschikbaar, die gebruikt wordt om het ziektebeloop en het effect van de behandeling te volgen en waar nodig bij te sturen.
Met de investering gaat het bedrijf de komende jaren verder bouwen aan het product en het binnen Nederland en internationaal beschikbaar stellen van de oplossing aan medisch specialisten en mensen met MS. De app is reeds beschikbaar in de app store en kan op voorschrift van de neuroloog worden gebruikt door iemand met MS.
Met de beschikbare kennis over digitale biomarkers en neurologische ziekten wordt ook gewerkt aan een toepassing bij de ziekte van Parkinson, vertelt de nieuwe CEO Jacco Schutte. “Met digitale biomarkers kunnen we steeds makkelijker en beter inzicht krijgen in het beloop van complexe neurologische aandoeningen. Hiermee leveren we een positieve bijdrage aan de behandeling en een efficiënte betaalbare zorg”.
Vanaf 1 april bestaat MS sherpa naast Jacco uit Sonja Cloosterman (Chief Clinical Officer) en Pim van Oirschot (Chief Technology Officer). Met deze investering komt er meer focus en kunnen we verder groeien om onze ambitie te realiseren: “Het ondersteunen van gepersonaliseerde behandeling op basis van real world data”.
De nieuwe investeringsronde is begeleid door Startup-investeerder Healthy.Capital. Het kapitaal komt van diverse private investeerders en onze strategisch partner CbusineZ. MS sherpa blijft ook met deze investering onafhankelijk en werkt samen met verschillende klinieken en academische partners voor een academische aanpak. Daarnaast zal Orikami als ontwikkelingspartner betrokken blijven.

Wat doet MS sherpa?

Sherpa gelooft dat de toekomst van ziektemanagement gebaseerd is op zelfcontrole. Met onze oplossing willen we patiënten en hun professionele zorgteam(s) persoonlijk inzicht geven in de aanwezigheid en het verloop van symptomen gerelateerd aan MS.

Sherpa heeft een missie om een gepersonaliseerde behandeling te ondersteunen op basis van real-world data en individuele doelen.

MS sherpa biedt een klinisch gevalideerde frequente meting van digitale biomarkers die vroege detectie van progressie en een gepersonaliseerd behandelingsregime mogelijk maakt. Onze oplossing helpt zorgverleners om te voldoen aan richtlijnen voor het monitoren van progressieve patiënten.

Onafhankelijk

Onze oplossing is en blijft 100% onafhankelijk en gebaseerd op wetenschappelijk inzichten. Dit vinden we belangrijk.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over
MS sherpa?

Schrijf u in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrieven of stuur ons een e-mail.
 
Aanmelden voor nieuwsbrieven
MS sherpa is ontwikkeld in samenwerking met academische partners:
 
Website
Email
LinkedIn
Ridderstraat 29,
6511 TM, Nijmegen
+31 (0)24 301 0100

Copyright ©
MS sherpa 2022,
All rights reserved.






This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SherpaBV · Ridderstraat 29 · NIJMEGEN, Gelderland 6511 TM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp