Vitale zaak

logo Vitale zaak
Website: www.vitalezaak.nl
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Consulting, Gezondheid & Welzijn
KvK nummer: 81777841

Adres

P.C. Hooftstraat 34
8023 AK
Zwolle
Nederland

Social

Vitale Zaak

De Vitale Zaak ondersteunt werkgevers en werknemers bij het terugdringen van psychosociale arbeidsbelasting en het bevorderen van vitaliteit.

Wat is Vitale Zaak?

Vitale medewerkers staan in hun kracht. Ze verzuimen minder en zijn duurzamer inzetbaar. Het zijn de collega’s die werkplezier uitstralen en aantoonbaar bijdragen aan het organisatieresultaat. Kortom: medewerkers waarvan je er niet genoeg kunt hebben. Maar hoe krijg en behoud je ze?

Het begint met oprechte aandacht voor je medewerkers. Dat levert inzicht op in persoonlijke achtergronden van je personeel. Waar liggen ieders uitdagingen en kansen? Wat zijn bronnen van gezondheidsrisico’s en verzuim?

Allemaal belangrijke inzichten om als werkgever concreet mee aan de slag te gaan. Met als doel het bieden van een gezonde werkomgeving, waarin alle medewerkers tot hun recht komen.  Waarin een ieder ook wordt uitgedaagd aan de slag te gaan met de eigen gezondheid en loopbaanontwikkeling.

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie er voor staat qua vitaliteit? Wat duurzame inzetbaarheid jouw organisatie in de praktijk kan opleveren? Hoe je hier concreet mee aan de slag kunt en resultaat bereikt? Ik kan daarbij helpen!

De 4 dimensies van vitaliteit

Medewerkers voelen zich vitaal en energiek als vier factoren met elkaar in balans zijn:

  • Fysieke gezondheid: hoe is het gesteld met de lichamelijke fitheid?
  • Mentaal welbevinden: hoe zit het ‘tussen de oren’?
  • Sociaal welzijn: wat speelt er privé en op het werk? En wat is de invloed van menselijke relaties?
  • Persoonlijk leiderschap: toont een medewerker veerkracht en neemt hij/zij regie ten aanzien van de eigen gezondheid en loopbaan?

Als goed werkgever is het belangrijk om vanuit bovengenoemde perspectieven zicht te hebben op hoe het er voor staat met je arbeidskapitaal. Dat biedt concrete mogelijkheden om risico’s bespreekbaar te maken en aan te pakken. Met wederzijds voordeel.

Afbeelding van Corine Böhmers

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Corine Böhmers Innovatiemanager