National eHealth Living Lab

logo National eHealth Living Lab
Website: www.nell.eu
Organisatietype: Kennisinstelling
Specialisatie: eHealth, Netwerkorganisatie
KvK nummer: NeLL
Careers: Jobs

Adres

Albinusdreef 2
2333 ZA
Leiden
Nederland

Social

Network Omar Flores Moo6k3raiwe Unsplash

Bij het National eHealth Living Lab (NeLL) werken patiënten, zorgverleners, consumenten, studenten, wetenschappers, ondernemers, organisaties en instellingen samen om van eHealth een effectief en geïntegreerd onderdeel van de zorg te maken.

Wij zijn NeLL en wij werken aan de zorg van morgen.

Om de zorg ook in de toekomst bereikbaar en betaalbaar te houden voor iedere Nederlander, is het van belang dat we de zorg slimmer organiseren.

Het doel van NeLL is om duurzame zorg te ontwikkelen: de juiste zorg voor de patiënt op de juiste plek, tegen de juiste prijs. Efficiënt, effectief én zo prettig mogelijk voor een ieder die bij de zorg betrokken is.

De rol van eHealth

eHealth zal een grote rol spelen in de zorg van morgen. Maar eHealth wordt alleen succesvol wanneer het volledig geïntegreerd is in reguliere zorg. Om dat te bewerkstelligen is het noodzakelijk te weten welke digitale zorgtoepassingen werken en welke niet. Wetenschappelijk onderzoek is dan ook een must.

NeLL faciliteert langlopend en kortdurend wetenschappelijk onderzoek naar eHealth, loopt voorop bij het ontwikkelen van validatie methodieken en heeft een voortrekkersrol bij de totstandkoming van internationaal geldende eHealth-standaarden.

Definitie van eHealth - Onder eHealth verstaan we toepassingen van zowel digitale informatie als communicatie om de gezondheid en/of gezondheidszorg te ondersteunen en/of verbeteren. Denk hierbij aan digitale toepassingen zoals Artificial Intelligence (AI) en apps.

Het NeLL netwerk

Het netwerk van NeLL is divers en bestaat onder andere uit (zorg)consumenten, (zorg)professionals, studenten, wetenschappers en beleidsmakers. Zowel binnen als buiten de eigen landsgrenzen zijn de banden met andere instellingen, organisaties en universiteiten uitstekend. Er wordt bijvoorbeeld intensief samengewerkt met Stanford University in Californië, Chinese University of Hong Kong en Fudan University in Shanghai.

Wat NeLL doet

Onderzoeken - NeLL faciliteert wetenschappelijk onderzoek naar en validatie en toetsing van eHealth zodat we komen tot bewezen doelmatige digitale zorgtoepassingen welke geimplementeerd kunnen worden in de uitstekende zorg zoals we die vandaag de dag al kennen.

Delen - NeLL bundelt alle activiteiten op het gebied van eHealth. Nieuws, inzichten en kennis wordt pro-actief gedeeld, evenals alle resultaten opgedaan tijdens studies, onderzoeken en samenwerkingen binnen het netwerk.

Verbinden - Door verschillende partijen met elkaar te verbinden doet het netwerk gezamenlijk nieuwe inzichten op. Onderling delen de netwerkleden kennis en informatie én inspireren en versterken zij elkaar. Zo komen we samen tot de best mogelijke resultaten.

Faciliteren - Regelmatig biedt NeLL haar netwerk-leden de mogelijkheid elkaar te ontmoeten tijdens diverse kennissessies en inspirerende netwerk-bijeenkomsten.

Focus doelgroepen

De ontwikkelingen op het gebied van eHealth gaan razendsnel. Sommige doelgroepen blijven bij deze ontwikkelingen echter onderbelicht. Denk hierbij aan chronisch zieken, laaggeletterden en ouderen. Terwijl digitale zorg juist hen enorm zou kunnen helpen. Bij NeLL hebben we daarom besloten extra aandacht te besteden aan deze specifieke groepen zodat we ons in hun klantreis en behoeften kunnen verdiepen zodat we ons daadwerkelijk kunnen inzetten voor hen bij de ontwikkeling van de zorg van morgen.

NeLL - Animation 2020 from National eHealth Living Lab on Vimeo.

Afbeelding van Carla Roovers

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Carla Roovers Innovatiemanager