Micro-Cosmos

logo Micro-Cosmos
Website: www.micro-cosmos.eu
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Medical devices, Research & Development
KvK nummer: 81130317

Adres

Toernooiveld 100
6525 EC
Nijmegen
Nederland

Social

Micro Cosmos Stantonius Proefmodel2

Micro-Cosmos is een startup gericht op het ontwikkelen van producten ter bevordering van de rust en herstel van patiënten tijdens ziekenhuisopnames. Onze visie is het verbeteren van het herstelvermogen van patiënten door innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Door het wegnemen van geluid en licht, en het bieden van een persoonlijke, controleerbare omgeving, zorgen we ervoor dat patiënten beter kunnen slapen en sneller herstellen.

Het eerste idee is ontstaan uit de ‘Hacking Health Nijmegen’, een initiatief van het Radboudumc. Het idee richt zich op het verminderen van de stress en onrust van de patiënten tijdens een ziekenhuisopname. Dit willen we bereiken door de patiënt de mogelijkheid te geven om zijn of haar omgeving te controleren in een micro-omgeving. Met dit concept werd de prijs ‘Best Innovation’ gewonnen.

Micro-Cosmos is in 2020 opgericht door de twee jonge en ambitieuze ondernemers Eef Lamers en Skip van de Kandelaar. Samen vormen zij een goede mix van technische en sociale kwaliteiten. Zij zijn omringd door partners met het juiste netwerk en expertise uit de zorgwereld en ondernemerschap, zoals Mercator Launch, Radboudumc, Health Valley en EIT Health. Het EIT Health Validation Lab programma heeft ons enorm veel kennis en contacten in de medische sector opgeleverd. Door patiënten, verpleegkundigen, artsen en andere deskundigen te interviewen hebben we het slaap en privacy probleem gevalideerd in veel verschillende ziekenhuisafdelingen en revalidatieklinieken. Samen met deze stakeholders ontwikkelen we voor dit probleem een oplossing genaamd de Micro-Cosmos. De Micro-Cosmos biedt een reductie in prikkels, meer privacy en comfort voor de patiënt waardoor de slaapkwaliteit verbetert en het herstel versnelt op een natuurlijke manier.

Kijk op www.micro-cosmos.nl voor meer informatie of neem contact op met Eef Lamers via eef.lamers@micro-cosmos.nl

Afbeelding van Egbert-Jan Bogels

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Egbert-Jan Bogels