Bridge Nijmegen 2688X920

Health Valley Bridge Prize 2022

Health Valley nodigt zorgaanbieders die actief zijn in cure en/of care, uit om projecten in de zorg in te dienen waarbij door middel van technologie, zorg dichterbij de eigen leefomgeving wordt gebracht, met als doel om langer zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Daarbij denken wij aan de volgende onderwerpen en technologieën die hiervoor in aanmerking kunnen komen: telemonitoring, wearables, point of care diagnostiek, virtual reality, robotica, AI en big data.

Een multidisciplinaire jury beoordeelt alle inschrijvingen. Het meest veelbelovende project ontvangt de prestigieuze prijs en het bedrag van € 15.000 euro dat eraan verbonden is. De uitreiking vindt plaats op 16 maart 2022 tijdens het hybride Health Valley Event.

Brug tussen zorginstelling en ondernemer

De naam van de prijs verwijst naar de brug die het slaat tussen een zorginstelling en een ondernemer om samen innovaties mogelijk te maken. Harry van Dorenmalen, voorzitter bestuur Health Valley en voorzitter vakjury: “Goede zorg die toegankelijk en beschikbaar is voor iedereen, daar streven wij naar. Bouwend op de betrokkenheid van de professionals en gebruikmakend van relevante innovaties. De Health Valley Bridge Prize ondersteunt de brug tussen de werelden van zorg en technologie en draagt daarmee bij aan een voortdurend krachtiger zorgsysteem. We waarderen hiermee die mensen in de zorg die anders durven doen!”

Lef en leiderschap in de zorg belonen

Nicole Pijnenburg, Directeur Informatievoorziening bij Menzis en tevens sponsor van de prijs: “De zorg is continu in ontwikkeling en we staan voor grote uitdagingen om de zorg toekomstbestendig te maken. Doelmatige innovaties kunnen hier aan bijdragen en daar is lef en leiderschap voor nodig. Met de Health Valley Bridge Prize willen wij als Menzis het lef en leiderschap in de zorg een podium geven en belonen.”

De vakjury

De jurering zal plaatsvinden door een panel van 5 personen dat is samengesteld uit het Health Valley partnernetwerk, waaronder De Groeiversneller van Oost NL. Alexander Schippers, teammanager Life Science & Health bij Oost NL: "Zorg dichterbij brengen, is essentieel om aan de stijgende zorgvraag te voldoen. Met nieuwe businessmodellen en slim gebruik van technologie zijn mensen in staat langer zelfstandig te functioneren. Hiervoor zijn innovatieve oplossingen en slimme ideeën noodzakelijk. De Groeiversneller van de provincie Gelderland helpt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf verder te groeien. Op weg naar de volgende doorbraak op het gebied van medische technologie. De Health Valley Bridge prijs is een erkenning van het belang van goede samenwerking tussen ondernemers, zorgprofessionals en -gebruikers en is bovendien een steuntje in de rug voor innovatieve projecten voor een toegankelijke en betaalbare zorg."

Inschrijving

De inschrijving voor Health Valley Bridge Prize 2022 was geopend van 3 januari tot 7 februari 2022. Alleen Zorgorganisaties kunnen een aanvraag voor de Health Valley bridge prijs indienen die voldoet aan de volgende voorwaarden:  

 1. De aanvraag moet passen binnen “Projecten in de zorg waarbij door middel van technologie, zorg dichterbij de eigen leefomgeving wordt gebracht, met als doel om langer zelfstandig te kunnen blijven functioneren.” 
 2. In het project is sprake van een samenwerking tussen een Nederlandse zorgorganisatie en een bedrijf/onderneming (startup, MKB- of grootbedrijf). 
 3. In het project is vanaf de start samengewerkt met zorggebruikers en -professionals.
 4. Het project is al, eventueel in de vorm van een pilot, in praktijk gebracht.
 5. De prijs dient te worden aangewend voor het samenwerkingsproject (inzet of inkoop van uren en/of materialen).
 6. Het project heeft niet eerder de Health Valley Bridge Prijs gewonnen. 
 7. Per organisatie mag maximaal één project ingediend te worden.

Lees het volledige wedstrijdreglement Health Valley Bridge Prize 2022

Winnaars voorgaande edities

Het project ‘Stress Autism Mate (SAM)’ van GGz Centraal won de Health Valley Bridge Prize 2021. GGz Centraal investeert het bedrag van € 15.000 in verdere ontwikkeling van hun innovatieve project in de zorg. In 2020 was het project 'Maatje' van het forensisch psychiatrisch centrum de Oostvaarderskliniek de winnaar en winnaar van 2019 was Radboudumc met de Robosculpt.

Belangrijke data

 • 3 januari 2022: opening inschrijving 
 • 7 februari 2022: sluiting inschrijving 12.00 uur
 • 16 februari 2022: pitchdag (de jury selecteert 3 genomineerden)
 • 21 februari - 16 maart 2022: publieksstemming
 • 16 maart 2022: bekendmaking winnaar en prijsuitreiking tijdens het plenaire programma Health Valley Event

Health Valley Bridge Prize 2022 is powered by: 
Health Valley Netherlands  Menzis De Groeiversneller (Oost NL)