AI in de zorg

Type event: Themabijeenkomst
Datum: 23 april 2024
Tijd: 14.00 uur - 17.00 uur
Organisatie: Health Valley Netherlands
Deelname: gratis
Aantal aanmeldingen: 6
Locatie:
Noviotech Campus
Transistorweg 5
6534 AT Nijmegen
Event header

AI biedt veel mogelijkheden om de zorg efficiënter te maken, al zijn er nog vele stappen te nemen voordat dit de realiteit is. Voorwaarden voor het inzetten van AI zijn namelijk dat het geen extra handelingen voor de gebruiker oplevert en dat de oplossing een bijdrage levert aan het verlagen van de zorgkosten. Uit een van de besproken voorbeelden blijkt dat AI algoritmes die nu ontwikkeld zijn, vooralsnog voor meer in plaats van minder werk voor radiologen zorgen, omdat er eerst nagegaan moet worden of de AI wel een goede voorspelling gedaan heeft. Een tweede voorbeeld betreft de administratieve druk die zorgverleners ervaren. AI zou dit kunnen vergemakkelijken, maar de gebruikte systemen sluiten nog niet op elkaar aan, wat het ontwikkelen van AI hiervoor bemoeilijkt.

Samenwerkingen in dit veld, bijvoorbeeld tussen ziekenhuizen en academisch onderzoekers, of door academisch onderzoek dat leidt tot nieuwe startups, kan deze bottlenecks gelukkig oplossen. En dit wordt in onze regio steeds meer gedaan!

Tijdens deze themabijeenkomst gaan we graag het gesprek met elkaar aan én zullen diverse sprekers ervaringen en innovaties delen. Kortom, het wordt een middag vol inspiratie! 

Deze bijeenkomst wordt kosteloos aangeboden voor partners van Health Valley. Ben je nog geen partner maar wil je wel deelnemen? Dat kan, de kosten bedragen € 50,00 ex. btw per persoon. 

Aanmelden: